Bridolog
6 dakikalık okuma
Sizlerle bizim çok beğendiğimiz Naz Büyükkuşoğlu ve Uğur Konukokşar'ın düğün hikayesini paylaşıyoruz. Bodrum Casa dell’Arte Hotel’de “Heavenly in Love” temasıyla gerçekleşen düğünün bir çoğunuza ilham olacağına eminiz. A’dan Z’ye düğünün her aşamasıyla ilgilenen Ruks Event’in kurucusu Rukiye Demirkan ile gerçekleştirdiğimiz röportaja gelin birlikte bakalım!
Merhaba Rukiye :)! Seninle Bodrum’da gerçekleştirdiğiniz düğünün detaylarını konuşmak istiyoruz. Senin için bu düğün ne ifade ediyor?
Bizim en severek yaptığımız düğünlerden biri oldu Naz ve Uğur’un düğünü.
Tanıştığımız andan itibaren aralarındaki güzel uyumu fark ettik. İkisinin kendilerine ait bir dünyaları olduğu ve çok mutlu oldukları her hallerinden belli oluyordu.
Naz ve Uğur’un hikayesini dinleyebilir miyiz biraz?
Naz ve Uğur ilkokulda aynı sınıftalar, fakat sonrasında bir daha karşılaşmıyorlar. Yolları ayrılıyor, lise, üniversite hep farklı okullarda okunuyor. Okullar bitiyor ikisi de aile işlerinde çalışmaya başlıyorlar Tesadüf o ki; iki aile de otomotiv sektöründe olduğundan bir gün işle ilgili bir fuarda tekrar karşılaşıyorlar ve o günden sonra bir daha ayrılmıyorlar. Bir yıl olmadan evlenme kararı alıyorlar.
Bu hikaye düğünü organize ederken size nasıl yol gösterdi?
Biz bu hikâyeyi dinledikten sonra görünmeyen bir elin onları doğru zamanda doğru yerde bir araya getirdiklerini düşündük. Tanışma ve tekrar bir araya gelme hikayelerinden yola çıkarak konsept üzerine çalışmaya başladık. Bu nedenle konseptimizi “Heavenly in Love” olarak belirledik. Bu konsept çerçevesinde her şey gelişti.
Çift düğün mekanı olarak nereyi tercih etti?
Düğün mekanı olarak Bodrum’daki Casa dell’Arte Hotel seçildi. Otel gelinin amcasına aitti ve gelin için özel bir anlam taşıyordu. Çocukluğundan beri bahçesinde koştuğu otelde şimdi artık sevgilisiyle geleceğe evet diyecekti.
Peki mekan seçildikten sonra süreç nasıl ilerledi?
Çiftimiz bize güvendiği için tüm kurgu ve tasarımsal öğeleri bize bıraktı. Öncelikle tasarımlara çift için bir logo tasarlayarak başladık. Sonrasında bu logo etrafında tasarımlarımızı oluşturduk ve bir de web sitesi hazırladık.
Web sitesini yapma amacımız misafirlerin tek kanaldan düğünle ilgili tüm bilgi akışına ulaşmalarını sağlamaktı. Şehir dışından gelen misafirler için konaklama yapabilecekleri otel alternatiflerinden ulaşıma kadar tüm detayları web sitesi üzerinden paylaştık. Düğün sonrasında fotoğrafları siteye ekledik ve tüm misafirler düğün fotoğraflarına da kolayca ulaşabildi.
Bunun dışında tüm misafir ilişkilerini de üstlendik. Düğün öncesinde misafirler dilediklerinde çağrı hattımızı arayarak bizden de bilgi alabildiler.
Düğün için tasarladığımız davetiyede ise otelin İllüstrasyon çizimine yer verdik.
Tasarımda sadelik üzerine odaklandık.
Dekorasyonla ilgili ve teknik hazırlıklarınız ne zaman başladı?
Save the date ve davetiyelerin misafirlerle paylaşılması ardından tüm dekorasyonel ve teknik hazırlıkları yapmaya başladık.
Çiftimiz için oluşturduğumuz “Heavenly in Love” konseptinden yola çıkarak nikah alanına büyük iki melek kanadı yaptık. Misafirlerin oturması için iskele üzerine beyaz banklar yerleştirdik.
Cennet temamıza vurgu yapmak için fotoğraf için düğün mesajı ile çiftimizin adının yer aldığı özel bir köşe hazırladık.
Renk paleti olarak tercihiniz ne yönde oldu? Mekânın ve Bodrum’un ruhu dekorasyon tercihlerinizde nasıl bir rol oynadı?
Yaz sonu ve sonbahar başında gerçekleşen düğün için hem sonbaharı hem yazı çağrıştıracak somon ve şeftali renkleri çerçevesinde ilerledik. Altın ve cam kristal detaylar ile Bodrum ve otelin yapısına uygun rüstik detayları kombinledik. Bu şekilde ne çok salaş bir görüntü oldu ne de klasik salon düğünü görüntüsü.
Alanda hem yumuşak hem şık bir görüntü oluşturabilmek için fairy light ya da balıkçı ışıkları yerine gold rüstik filament ampullerden oluşan özel bir ışık zinciri tasarladık. Bu ışık tasarımı ile rüstik şıklığı vurgulamış olduk.
Gecenin programı nasıldı, biraz bahsedebilir misiniz?
Düğün havuz başında kokteyl ile başladı. Otele ait olan piyanoyu havuz başına getirdik bir piyanist ve keman sanatçısı kokteyl için güzel müzikler yaptı.
Nikah sonrasında Dj performansı ile başlayan akşam yemeği Müjde Kızılkan’ın 2 saatlik performansıyla devam etti.
Gece 12:00 itibariyle sahilde yakılan ateş etrafında after party gerçekleşti. Konuklar sabah 4’e kadar sahilde yanan ateş etrafında dans edip eğlendiler.
Gelinin gelinliğine ve after party elbisesine bayıldık! Tasarımcıları öğrenebilir miyiz?
Naz’ın gelinliği ve düğün kıyafetleri için de gerekli randevu ve görüşmeleri yine biz gerçekleştirdik. Saç-makyajdan fotoğraf ve video ekibinin organizasyonuna kadar tüm yönetim yine şirketimiz tarafından gerçekleştirdi.
Gelinlik Raisa Vanessa ve After Party Kıyafeti Zuleyha Kuru tasarımı.
Damatlık ve after party kıyafeti Levon Kordonciyan.
Düğünün tüm detayları harika görünüyor. Peki bir organizatör olarak destinasyon düğünlerinin zorluklarını öğrenebilir miyiz?
Destinasyon düğünlerinin aslında diğer düğünlerden farklı bir yanı yok. Tek önemli olan bu konuda uzman kişilerle çalışmak. Yoksa planlama süreci gerçekten bir çileye dönüşebilir. Lokasyonu çok iyi bilmeye gerek yok örneğin. Bu bir mekan keşfi sonrasında öğrenilebilir. Fakat alanı iyi analiz etmek ve incelemek çok önemli. Eğer bunlar iyi incelenmez ve planlanmazsa o zaman süreç zor olur. Bu süreçleri iyi inceleyip yönetecek kişi veya şirketlerle çalışılırsa her şey akar gider. Bu aynı şekilde destinasyon düğünü olmayan düğünler için de gerekli.
Bunun dışında destinasyon düğünü yapan çiftler ne kadar erken düğünlerini planlamaya başlarlarsa o kadar iyi. Böylece erkenden misafirlerine haber verebilirler ve herkes plan ve programını erkenden yapmış olur. Kendileri de sıkışmış hissetmezler. En az 7-8 ay önceden planlanmaya başlanmasını öneriyoruz biz. Türkiye’de düğün yapacak yabancı çiftlere önerimiz ise 1 yıl önceden araştırma ve planlamaya başlamaları yönünde.
Peki çiftler destinasyon düğünü istediklerinde nelere dikkat etmeli? Nasıl bir süreç onları bekliyor?
Bizim aslında tüm düğünler için belirlediğimiz 6 kuralımız var düğünler için. Bu destinasyon düğünleri için de geçerli. Sırasıyla;
1- Her şeyden önemlisi lokasyonu/düğün mekanını belirlemek. Mekan belirlemeden dekor belirlenmemeli. Mekan seçimini misafir profilini de düşünerek yapabilirler. Örneğin misafirlerin ulaşım problemi yaşayacağını ya da maddi açıdan zorlanacağını düşünüyorlarsa kolay ulaşımı olan bir yer seçmek en önemlisi. Tek bir uçuş ve sonrasında bir transfer ile otele ya da düğünün olacağı yere ulaşabilmeliler. Ya da seçtikleri mekanın etrafında her bütçeye uygun otel alternatifi olup olmadığına dikkat edebilirler.
2- Destinasyon düğünü isteyen çiftler mutlaka profesyonel bir ekiple ve bir organizasyon firmasıyla çalışmalılar ki en güzel günleri kâbusa dönmesin. Hatta firmayı en başta belirlemeleri en iyisi olur, böylece mekâna da birlikte karar verebilirler. Organizasyon firması, lojistik ve nakliye gibi dekor bütçesini de etkileyen birçok konuyu göz önünde bulundurarak en uygun yerleri seçmelerine yardımcı olacaktır.
3- Özellikle dekorasyonla ilgili kafaları karışıksa; seçilen mekanın doğası mimarisini öncelikle ele alarak bir renk ve sonra bir çiçek belirleyebilirler. Sonrasında işleri kolaylaşacaktır. Çünkü davetiyeden düğün detaylarına kadar her ayrıntı aslında bu detaylar çerçevesinde şekillenecek.
4- Gece çalınacak müzik çok önemli. Beğendiğiniz DJ ya da müzik grubu ile önceden iletişime geçip takvimlerine girmeye çalşmalılar. Giriş-çıkış ve ilk dans müziklerinizi mutlaka önceden belirleseler ve son dakikaya bırakmasalar iyi olur.
5- Beğendikleri fotoğraf ve video ekipleri ile hızlıca iletişime geçmeleri gerekli. Çiftler fotoğrafçıların yaptığı işleri araştırıp, sosyal medyada gözlemlemiş oluyorlar genelde. Fakat biz mutlaka yüz yüze görüşmelerini tavsiye ediyoruz. Aynı şehirde olmalarına gerek yok. Skype ya da Hangout gibi uygulamalarla bir toplantı yapabilirler. Bunu özellikle söylüyoruz çünkü eğer enerjileri tutmazsa maalesef en iyi fotoğrafçı dahi gelse başarısız fotoğraflarla karşılaşabilirler.
6- Son önerimiz; herkesi mutlu etmeye çalışmamaları yönünde. :) Çünkü bu çiftlerin en özel gecesi ve konukların onlarla mutlu olması ve mutluluklarını paylaşması gerekiyor, çiftlerin onları mutlu etmesi değil… Tabii ki davetlileri de düşünmeliler ama öncelik hep çiftin olmalı. Çünkü herkesi mutlu etmek zaten mümkün değil. Gecenin tadını çıkarın ve sevdiklerinizle eğlenin diyoruz.
Bir de Bodrum özelinde konuşalım. Son yıllarda Bodrum düğünlerine sıkça rastlamaktayız. Sence Bodrum’da düğün yapmak için en doğru tarih aralığı nedir?
Bodrum’un yumuşak mevsimi nedeniyle Mayıs ortasından Eylül sonuna kadar düğün yapılabilir. Tabii ki havalar bu aralar değişken fakat yine de en güvenli zaman bu zaman aralığı. Örneğin Ekim ayında düğün neredeyse hiç önermiyoruz. Çünkü yağış riski ve rüzgar çok artıyor. Benim kişisel tercihim ise Eylül’ün ilk iki haftasından biri olurdu muhtemelen. Çünkü hem deniz hem de hava mükemmel oluyor. :)
Künye:
Mekân: Casa dell’Arte Hotel- Bodrum
Organizasyon: Ruks Event
Davetiye: Ruks Event
Fotoğraf: Nihal Ceylan
Saç & Makyaj: Melek Gültekin Studio
Pasta: Royal Bodrum
Gelinlik: Raisa Vanessa
Gelin Ayakkabısı: Raisa &Vanessa
Gelin Buketi: Ruks Event
After Party Elbisesi: Züleyha Kuru
Damatlık: Levon Kordonciyan