Gelin Saç ve Makyajı

2019 Gelinlerinin Mutlaka Bilmesi Gereken 10 Saç & Makyaj Trendi

16/11/2018
Bridolog 3 dakikalık okuma
2019 gelinlerinde en çok hangi saç modellerini, makyaj detaylarını göreceğiz? Toplu saçlar mı moda olacak yoksa açık dalgalar mı trend? Peki ya nasıl bir saç aksesuarı seçmek gerek? Gelinlik trendlerine yön veren modaevlerinin koleksiyonlarında ve moda haftalarında verdikleri sinyalleri ve yıla damgasını vuran düğünleri inceledik. 2019’da en çok öne çıkacak 10 güzellik trendini tespit ettik!

1. Kraliyet Düğünü Etkisi: Işıltılı Taçlar

2018’de gerçekleşen iki kraliyet düğünü, özellikle Meghan Markle ve Prens Harry’ninki, düğün trendlerine damga vurdu. Önümüzdeki dönemde gelinliklerde, elbiselerde, her yerde kraliyet düğünlerinin etkilerini rahatlıkla görebileceğiz. Tabii kraliyet düğünlerinin en çok dikkat çeken detaylarından biri olan meşhur taçlar da prenses görüntüsünü seven 2019 gelinlerinin merceği altına girmeye hazır.

Aşağıya Meghan Markle’ın ve Prenses Eugenie’nin çok konuşulan taçlarının görüntülerini bırakıyoruz: siz hangisini tercih ederdiniz?

2019-gelin-sac-modelleri-02

2. Makyajda Sağlıklı Görüntü: Doğal Pembeler

2019 gelinleri için en öne çıkan makyaj trendlerinden biri sağlıklı bir görüntü ortaya çıkaran pembe tonlarının kullanımı. Burada en önemli olan nokta ise kullanılacak tonları çok doğru seçmek ve abartıya kaçmadan, doğru uygulama yapmak. Unutmayın, burada marifet kullanacağınız pembe tonlarını sanki cildinizin kendi doğal ve sağlıklı rengiymiş gibi gösterebilmekte!

2019-gelin-sac-modelleri-03
Fotoğraf: Marchesa

2019-gelin-sac-ve-makyaj-modelleri-04

2019-gelin-sac-ve-makyaj-modelleri
Fotoğraf: Jenny Packham

3. Salaş Görünen Saçlar

Fazlasıyla yapılı, spreyden kaskatı kesilmiş gelin saçlarının 2019’da moda olduğunu söylersek pek de doğru söylemiş olmayız. Bunda yılın en çok ses getiren düğünlerinden biri olan dünyaca ünlü blogger Chiara Ferragni ve Fedez’in düğünlerinde Ferragni’nin tercih ettiği doğal topuzun da etkili olduğunu söyleyebiliriz.

Buraya minik bir not düşelim: Eğer çok gösterişli bir gelinlik tercih edecekseniz gelin saçınız için salaş görünen bir model tercih etmenizi önermeyiz.

2019-gelin-sac-modelleri-06
2019-gelin-sac-modelleri-07

4. Saç Bantları

Saç bantları geri döndü! Bir süredir çok  fazla ortalarda görmediğimiz saç bantları 2019’da hızlı bir dönüş yapıyor. 2019 gelinlerinde inci işlemeli, taş işlemeli, pullu, sade, çeşit çeşit saç bandı göreceğinizden emin olabilirsiniz!

2019-gelin-sac-modelleri-08
2019-gelin-sac-modelleri-09

5. Parlayan, Sağlıklı Ciltler

Bir süredir tüm dünyadaki makyaj trendlerini domine eden “parlak cilt” modası 2019’da da kendisini göstermeye devam edecek ve dolayısıyla gelin makyajlarında da sıklıkla karşımıza çıkacak. Az önce sözünü ettiğimiz natürel pembelerin kullanımı gibi bu trendin de amacı cildi mümkün olduğunca sağlıklı ve canlı gösterebilmek. Bu trendi yakalamak istiyorsanız kullanacağınız makyaj bazı, fondöten gibi cilt ürünler konusunda titiz davranmanızı öneririz!

Ancak bu görüntüye sadece makyaj malzemeleriyle ulaşmak mümkün değil. Gerçekten sağlıkla ışıldayan bir cilt için beslenmenize dikkat etmeyi, bol su içmeyi ve cilt bakımınızı aksatmamayı alışkanlık haline getirmenizi öneririz!

2019-gelin-sac-modelleri-12

2019-gelin-sac-modelleri-13

6. Ortadan Ayrılmış Saçlar

Ortadan ayrılmış saçlara, özellikle topuz ve atkuyruklarına 2019 gelinlerinde sık sık rastlayacağız. Hemen hemen her gelinlikle, her tarzla ve her makyaja uyum sağlayabilme özelliği olan bu saç modelinin aynı zamanda çok rahat bir model olduğunu hatırlatırız!

2019-gelin-sac-modelleri-14

7. Metalik Farlar

Gelinler için göz makyajında konfor alanlarından çıkıp, natürel tonlardan uzaklaşıp, daha farklı, iddialı ve modern seçenekleri keşfetme zamanı! Moda haftalarında bol bol gördüğümüz metalik farlar 2019’un gözdesi olacak gibi görünüyor!

Daha iddialı bir görüntü isteyenler için tüm göz kapağına belirgin bir şekilde, daha sade bir ışıltı için eyeliner gibi bir uygulama yöntemi öneririz. Aşağıda iki seçenek için de güzel örnekleri görebilirsiniz!

8. İddialı Saç Aksesuarları

Minimal seviyelerde başlayan saç aksesuarları trendi 2019’da daha iddialı bir hale geliyor. Hatta bazen saç aksesuarları gelinliğin önüne geçebiliyor. En favori tercihler ise içinde çiçek veya yaprak detaylı modeller.

2019-gelin-sac-modelleri-17

9. Koyu Dudaklar

Koyu dudaklar gelin makyajında ilk tercihlerden biri olmasa da, özellikle 2019’da saçların sadeleşmesi ve doğallaşmasıyla dudaklarda kontrast olarak daha iddialı, koyu renklere rastlayacağımızı söyleyebiliriz. Sade tutulan bir göz makyajı ve ışıltılı bir cilt makyajını koyu renkli bir rujla tamamlamak sizce de güzel görünmez mi? Kırmızı, kiremit rengi, vişne çürüğü, mürdüm, ve daha bir sürü tonda koyu dudaklar belki gelin makyajınızın bir parçası olabilir!

2019-gelin-sac-modelleri-18

Fotoğraf: Serichai Traipoom

10. Kaküller

Bir süredir ortalarda görünmeyen kaküllere yeniden merhaba deyin! 2019’da hem sokakta hem de gelinlerde kakülü bolca göreceğiz gibi görünüyor. Kaküllü saç modelleri genellikle baskın ve iddialı dursa da, kullanımına göre daha romantik veya soft görüntüler yakalamanız da mümkün!

Düğününüzde kaküllü bir saç modeli düşünüyorsanız düğün öncesi saç provasını atlamamanızı öneririz.

Önerilen Yazılar