Firma Destinasyonu

Düğün Hediyesi olarak Ne Verilir?

Geleneklerimizin arasında “nikah şekeri” olarak süregelen düğün hediyeleri, son yıllarda nikah şekeri olmaktan çıkıp, çiftlerin farklı fikirlerle düğünlerine renk kattıkları bir alan haline dönüştü. Davetlilere düğün veya nikahınıza katıldıkları için teşekkür etmek ve de aynı zamanda her zaman o günü hatırlayacakları bir anı sunmak için düğün hediyeliği çok güzel bir fırsat.

Peki düğün hediyesi olarak ne dağıtılır? Bu konuda çok fazla seçeneğiniz olduğunu söylersek yanlış söylemiş olmayız. Geleneklerden şaşmak istemiyorsanız güzel bir şekilde süslenmiş bir nikah şekeri, daha kalıcı bir hediye istiyorsanız magnet veya ayna veya davetlilerinizin bakıp yaşatabileceği sukulentler verebilirsiniz.

Popüler seçenekler bunlar olsa da çift olarak zevkinizi yansıtan, bambaşka bir düğün hediyeliğiyle yaratıcılığınızı da konuşturabileceğinizi unutmayın. Bu konuda iletişime geçerek davetlilerinize yaratıcı ve görsel olarak düğününüzün temasını bütünleyen hediyelikler sunabilirsiniz!

En Güzel Düğün Hediyesi Fikirleri

Düğün organizasyonu, gelinlik, balayı derken düğün hazırlıkları esnasında düşüneceğiniz çok şey olduğunu biliyoruz. Yine de misafirlerinize verdiğiniz önemin bir göstergesi olarak onlara vereceğiniz şık bir düğün hediyeliği de düğün planlamanızın önemli bir parçası olduğunu unutmayın.

Nikah şekerleri, magnetler, mumlar, sukulentler, aynalar derken düğün hediyeliği konusunda birçok seçeneğiniz var. Düğün hediyeliğinizi seçerken aklınızda bulunmasını önereceğiniz bazı noktalar var. Örneğin düğününüzün teması, mevsim, çift olarak ortak veya kişisel zevkleriniz, davetli sayınız gibi birçok nokta düğün hediyeliğine karar verirken göz önünde bulundurmanız gereken noktalar arasında.

Düğün Hediyesi Magnet

Düğün hediyesi olarak düğününüz için özel olarak tasarlanmış magnetler dağıtmak modern bir seçenek olduğu gibi, aynı zamanda ileride de davetlilerinize sizi hatırlatacaktır. Buzdolaplarının üzerine yapıştırılan magnetlerle ailenizin, sevdiklerinizin evinde kendinize bir yer edinip, onlara hep sizi hatırlatacak güzel bir hediye verebilirsiniz.

Düğün Hediyesi Sukulent

Davetlilerinize canlı bir hediye vermek harika bir fikir değil mi? Son yıllarda giderek daha popüler hale gelen düğün hediyelerinden biri de sukulent bitkileri. Güzel ve egzotik görüntülerine ek olarak sukulentlerin dayanıklı, uzun ömürlü olmaları ve çok fazla bakım gerektirmemeleri sukulentleri cazip bir düğün hediyeliği seçeneği yapıyor. Davetlilerinize bakıp büyütebilecekleri canlı bir hediye vermek fikri bizce çok anlamlı!

Düğün hediyeliği olarak sukulent tercih edecekseniz sukulentinizin yanına bakım koşullarına ilişkin minik bir not da iliştirebilirsiniz!

Düğün Hediyesi Şekerleri

Düğün hediyesi denilince ilk akla gelen seçenek tabii ki nikah şekerleri! Uzun yıllardır geleneklerimizde var olan nikah ve düğünlerde misafirlere şeker dağıtma ritüeli popülaritesini yitirmiş değil. Misafirlerinizin dilerse tadabilecekleri, dilerse saklayabilecekleri nikah şekerlerini çok sevecekleri kesin. İster şeker ister çikolata, güzel bir paketlemeyle.

Bu geleneği biraz modernleştirerek sunmak istiyorsanız klasik şeker ve çikolatalar yerine trüf, pralin, badem veya fıstık ezmesi, macaron, marshmallow gibi biraz da olsa farklı ama yine de davetlilerinizin ağzını tatlandıracak düğün hediyeliklerini seçenekleriniz arasına ekleyebilirsiniz!

Düğün Hediyesi Yerine Bağış

En sevdiğiniz insanların bir araya geldiği en güzel gününüzü ihtiyacı olanlara yapacağınız bir yardımla taçlandırabilirsiniz. Düğününüzde dilediğiniz bir kuruluşa onlar adına bağışta bulunmak davetlileriniz için yapacağınız en anlamlı jestlerden biri olacaktır. Davetlilerinize hediye edeceğiniz bir kart, kitap ayracı veya magnetle ile davetlilerinizi bu durumdan haberdar edebileceğinizi unutmayın!

Birçok kuruluş nikah şekeri alternatifi olarak bağış konusu için özel seçenekler ve tasarımlar sunduğunu belirtelim. Bu anlamlı düğün hediyeliğiyle ilgili daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. 

Bu güzel günü ihtiyacı olanlarla paylaşarak düğününüzü unutulmaz kılabilirsiniz!